Mar. May 13th, 2025

Barcelona inaugura un nou punt d’energia a Barris per garantir el dret als aliments inclusius i dignes: servei de premsa



Barcelona obre un nou punt d’energia a Barris per garantir el dret als aliments inclusius i dignes: el servei de premsa










El Consell Local de Barcelona ha obert un nou punt dins del projecte alimentari promogut per l’Institut Municipal de Serveis Socials de Barcelona. Aquest espai, amb uns mesos de vida i visitat dimecres per l’alcalde de la ciutat, Jaume Colloni, és un servei de menjador que acull persones derivades dels serveis socials del nou districte de Barris. El projecte FOO pretén promoure la garantia del dret a alimentar -se d’una manera inclusiva i digne, a partir d’un model que vol superar la resposta necessària i situar -se en la lògica dels drets per garantir una dieta saludable i sostenible.



Per al Comissari d’Acció Social, Sundia Fuertes, els aliments “promou una estratègia de transformador que busqui l’autonomia i la capacitat d’escollir els usuaris per evitar la generació d’efectes d’estigma”. «La mida de la comunitat es consolida creant espais com tallers d’aliments i cuina comunitària, on, a més de socialitzar -se, la gent pot cuinar el seu menjar», afirma Fuertes.

En els punts d’alimentació, els usuaris troben un lloc normalitzat on sóc un altre client del restaurant i trio diàriament entre les opcions que volen consumir. En aquest espai, les persones s’acompanyen individualment d’un professional en l’àmbit social mitjançant un pla de treball per millorar la inserció social i la mà d’obra, portant a temps per donar suport als programes per reintegrar la mà d’obra. Al mateix temps, els tallers d’aliments s’organitzen mensualment per ser espais comunitaris i oberts als ciutadans del districte.

Gestionat per la fundació de la formació i el treball, aquest punt es troba dins del restaurant INS Activa que la Fundació gestiona en la construcció del parc tecnològic de Barcelona al districte.

L’espai aporta un lloc normalitzat en el qual els participants són un altre client del restaurant i trien diàriament a les opcions establertes el que volen consumir. Els usuaris arriben a l’espai a l’horari del restaurant sense temps fixat i s’arrodoneixen l’espai, integrant -se amb la resta del restaurant.

El nombre total de taules servides el 2024 va ser de 3.156. L’edat més representada de l’any passat va ser, en el 36% dels casos, més de 55 anys. El servei està subvencionat per l’Institut Municipal de Serveis Socials amb una suma del projecte per al 2024 de 54.793 euros.

La iniciativa derivada de Covid

La iniciativa apareix en el context de la salut i la urgència social de la pandèmia COVID-19. La crisi va reunir les condicions personals, socioonòmiques i laborals de moltes persones i famílies i va provocar la precarietat de situacions que ja eren vulnerables abans de la pandèmia. El Consell Municipal, com a resultat de la situació excepcional, ha llançat diverses accions per mitigar l’estat de vulnerabilitat a les persones i a les famílies amb ingressos més baixos i per satisfer les seves necessitats bàsiques. Aquest projecte s’utilitza en col·laboració pública-social: cooperació i xarxes entre el Consell Local de Barcelona, ​​les entitats socials i el teixit empresarial alimentari, de manera que accions i recursos relacionats amb la nutrició social.

Featis proposa avançar per garantir el dret a alimentar -se de manera inclusiva i digne, aprofitant el potencial del sistema i resolent les deficiències identificades. Té com a objectiu promoure accions integradores cap a la població de serveis socials per millorar la seva autonomia; A més de millorar la qualitat de la nutrició social d’acord amb els criteris de salut, sostenibilitat, proximitat i respecte pel medi ambient. També fomenta la comunitat i la integració de la força de treball de les persones que reben menjar, promouen l’ús en el circuit d’aliments socials de la ciutat i promouen xarxes entre el conjunt de sectors implicats en l’alimentació d’aliments.

Els espais es van exposar el juliol de 2021 amb el llançament de l’espai juvenil per a la joventut al districte d’Horta-Guinardó, gestionat per la Privada Joventut Fundació i l’espai Fed Gregal al districte de Sant Martí, gestionat per la sala de solidaritat de Gregal Solidària. A l’octubre del mateix any, la Fundació Roure va llançar el terç dels espais, alimenta el roure al districte de Ciuat Vella. El quart lloc d’espai va ser el de la formació i el treball de la Fundació, alimenta la formació i el treball al districte de New Barris, l’agost de 2024.



FONT

Por Redaccio

Related Post

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *