Vie. Jun 13th, 2025

Els embotits tradicionals són els protagonistes de febrer a Catalunya.

botifarra

Els embotits tradicionals són els protagonistes de febrer per celebrar el reconeixement de Catalunya com a regió mundial de la gastronomia.

El febrer és el final de la temporada de matança del porc i un bon moment per reclamar embotits catalans clàssics com embotits, fuets, embotits, mariners secs, toro, bisbe, sobrant o pa de fetge.

Al llarg del 2025, la riquesa de menjar i cuines que floreixen a cada regió exploraran cada mes.

Gastrosàvies

El projecte Gastrosàvies que pretén donar veu a les dones de generacions anteriors que formen part de la transmissió del coneixement de la cuina tradicional catalana també comença.

La primera activitat tindrà lloc el dijous 13 de febrer amb «Els padrins del Serrallo de Tarragona», amb una jornada de treball on compartiran receptes.

Activitats

  • Dissabte, 1 de febrer: Live the Broad, un tour de tast únic a la regió d’Osona.
  • Diumenge, 9 de febrer: Live the Broad, una gira per quatre degustacions úniques a la regió d’Osona: les botifarres i vins trufats d’Osona de l’aula alemanya Penedès-Trufona. Dins del marc del Tufforum Vic.
  • Dissabte, 15 de febrer: Live the Embotit, un tour únic de tast a la regió d’Osona: embotits i cerveses del territori Osonenques + Godai García.
  • Dissabte 8 de febrer: país gastronòmic. Un esdeveniment que uneix la gastronomia, el territori i la cultura mitjançant una experiència única per conèixer els Lluçanès.
  • Dimarts, 18 de febrer: reunió entre productes i cuina a Joviat Culinary. Paisatges de les Bagas, pageses i gastronomia. Dia dirigit a professionals.
  • Dijous, 20 de febrer: Paseo de Gurmets. Presentació del festival gastronòmic que se celebrarà al març a Passeig de Gràn a Barcelona.
  • Dissabte 22 de febrer: Live the Embotit, una gira per quatre tastos únics a la regió d’Osona: embotits únics combinats amb pa i cervesa Panarra + Noemí Morral.
  • Dijous, 27 de febrer al 2 de març: Lllarder el dijous i el cap de setmana també! Dia gastronòmica al centre de la ciutat de Vic.
  • Cada dissabte de febrer (1.8,15,22 de febrer): l’espai realitzat al mercat setmanal d’Osona a Vic.
  • Dijous 6 al dissabte 8 de febrer: Trufforumvic – Viatge deInfluents.
  • Divendres 7 al dilluns, 10 de febrer: Premi al millor producte de Trufa a Catalunya – Trufforumvic
  • Diumenge, 9 de febrer: Campanya gastronòmica de Porcus refinatus que reclama els productes derivats del porc a la zona del Garrotxa.
  • Tot febrer: el mes Xató torna a Cubelles de l’1 al 28 de febrer.
  • Dissabte, 15 de febrer: parla la taula dels artistes i la botifarra d’ou.
  • Dilluns, 17 de febrer: V Gastronomic Awards Josep Lladonosa.
  • Dissabte 22 i diumenge 23 de febrer: Crespià Fira de la mel.
  • Diumenge, 23 de febrer: Festa de carxofa i arròs a Amposta.
  • Dijous, 27 de febrer: Youth degustació de petroli al Bruc.
  • Del dijous 27 al dimarts, 4 de març: Sort Carnaval: Popular Fill and Calderada Concurs.

FONT

Por Redaccio

Related Post

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *