La Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar (EUHT StPOL) ha acollit des de dilluns la celebració de la novena edició del European Young Chef Award, que ha proclamat a Ioannis Liapakis, representant de Creta, com a European Young Chef 2025.
La entrega de premis s’ha fet aquest dijous a l’edifici històric de la Universitat de Barcelona, en un acte presidit pel conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Òscar Ordeig, amb la directora de Prodeca, Dèlia Perpiñà, i la directora de l’Agència Catalana de Turisme, Arantxa Calvera.
Liapakis ha guanyat el premi amb un plat que, sota el nom d»Everinthos’, ha aconseguit la unanimitat del jurat internacional presidit pel cuiner català Xavier Pellicer.
La competició ha reunit nou joves cuiners de regions guardonades i candidates a Regió Europea de la Gastronomia: Pija Freser (Eslovènia): Joana Gonçalves (Coïmbra); Joan Taltavull Juaneda (Menorca); Gabriele Somma (Sicília); Ànakin Rivera Vázquez (Catalunya); Ioannis Liapakis (Creta); Nigel Frank Tabone (Gozo); Ivan Barcot (Dalmàcia Central) i Bogdan-Andrei Lovin (Banat).
El segon premi ha estat per a Pija Freser amb el plat ‘United Kingdom of Pohorje Pisker’, «una reinterpretació vibrant i fidel» d’un estofat tradicional, i el tercer premi ha estat per a Joan Taltavull Juaneda amb ‘Arròs de la Terra’, que celebra el blat candeal.
FONT

