La catorzena edició de la festa dels mercats i de la gastronomia de Barcelona torna a la plaça de les Glòries, un espai recentment renovat i convertit en un dels centres neuràlgics de la ciutat. Durant tres dies, la fira celebrarà la cultura gastronòmica, sostenible i de proximitat amb productes de mercat, tastos, activitats, showcookings i música en directe. Onze mercats municipals estaran presents amb una gran varietat de productes frescos i una àmplia zona de restauració.
Per primera vegada, la fira comptarà amb un espai de tastos, conegut com ‘La Bodegueta’, i la participació de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya amb productors d’olis catalans. L’alta gastronomia també tindrà un paper destacat, amb la presència de xefs de restaurants amb Estrella Michelin com Albert Raurich de Dos Palillos, David Andrés de Via Veneto i Matsuhisa Hideki de Koy Shunka. A més, es realitzarà el cicle ‘Mercats de Forquilla’ amb la participació del xef Carles Gaig de Petit Comitè i una xerrada sobre restaurants inclusius amb el xef Jordi Esteve de Nectari.
La inauguració de la fira, que tindrà lloc el divendres 17 d’octubre a les 17:30h, comptarà amb la presència de la cinquena tinenta d’alcaldia Raquel Gil, qui donarà pas al pregoner de la festa, el periodista Òscar Dalmau.
El Mercat de Mercats, que se celebra els dies 17, 18 i 19 d’octubre, serà un aparador dels Mercats de Barcelona, destacant el paper essencial dels mercats com a motors econòmics, centres de cohesió social i dinamitzadors dels barris. A través d’aquesta festa, es promourà l’alimentació saludable, la dieta mediterrània i la compra conscient.
La Fira Mercat de Mercats també posarà en valor la qualitat i la diversitat dels productes dels mercats alimentaris de Barcelona, amb setze estands de deu mercats oferint fruites, verdures, llegums, especialitats, xarcuteria, olives, peix i carn. A més, es comptarà amb un espai de barbacoes per cuinar els productes comprats a les parades de la fira.
Diversos restaurants de mercat com Carmen Boqueria i El Mirall dels Encants oferiran tapes a preus assequibles a la zona de restauració. A més, es podrà gaudir de productes del territori i degustacions a càrrec de diferents productors i artesans de Catalunya.
La sostenibilitat serà un eix fonamental de l’esdeveniment, amb l’ús de materials respectuosos amb el medi ambient i la promoció de l’ús d’envasos reutilitzables. Els generadors funcionaran amb biopropà per reduir les emissions i garantir l’eficiència energètica de l’esdeveniment.
En resum, el Mercat de Mercats 2025 serà una oportunitat única per gaudir de la cultura gastronòmica de Barcelona, descobrir productes frescos i de proximitat, i participar en activitats variades per a tota la família. Una festa que posa en valor la riquesa culinària de la ciutat i promou una alimentació saludable i sostenible.
FONT