L’alcalde Jaume Collboni ha rebut avui la proposta de Postres de la Mercè de mans del Gremi de Pastisseria de Barcelona, en un acte a l’Ajuntament durant la diada festiva de la Festa Major de la ciutat.
En aquesta ocasió, les postres de la Mercè consisteixen en un dolç a base de massa sablée coberta amb crema d’ametlles, cremós de mel, ametlles laminades i figues fresques. Aquesta proposta va ser introduïda el 2021 pels cuiners Jordi Vilà i Antonio Bachour, i ha estat adoptada pel Gremi de Pastisseria per celebrar la festa major de Barcelona, com és tradició, amb un dolç especial per a aquesta ocasió.
Al lliurament i presentació de les postres també han assistit altres personalitats com la cinquena tinenta d’alcaldia de Promoció Econòmica, Comerç, Restauració i Mercats, Empresa i Treball, Raquel Gil, el president del Gremi de Pastisseria de Barcelona, Miquel A. Zaguirre, el gerent del gremi, Oliver Fernández, i la directora de l’escola de Pastisseria del gremi, Sarai Ruiz.
En el 2022, les postres de la Mercè van tenir una gran acollida, amb més de cent pastisseries que les van oferir durant els dies previs i posteriors a la Mercè. Enguany, aquest dolç estarà present per segon any consecutiu a les pastisseries de tots els districtes de la ciutat.
Aquesta iniciativa, que ja s’ha convertit en una tradició, posa de manifest la riquesa gastronòmica i la celebració de les festes tradicionals a Barcelona.
FONT