Més de 60 restaurants de tota Catalunya participaran en la 4a campanya ‘Aprofitem els aliments’ de la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat per prevenir el malbaratament alimentari.
Aquesta és la 4a edició de la campanya, que es desenvoluparà durant setembre i octubre per «conscienciar i sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de prevenir i reduir les pèrdues» d’aliments, segons ha informat el departament en un comunicat aquest dilluns.
En l’acte de presentació, el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig, ha afirmat que prevenir i reduir les pèrdues i el malbaratament alimentaris és «una responsabilitat compartida».
«Cada petit gest individual per aprofitar millor el que mengem i evitar que es llençin aliments en bon estat genera un impacte positiu tant a escala local com global. Sumant esforços podem transformar la manera en què valorem els aliments i avançar cap a una consciència col·lectiva més sostenible», afegeix.
A més, durant l’acte el Govern ha fet un reconeixement als restauradors que impulsen el moviment Gastrorecup i, en particular, a aquells que des de fa quatre anys són participants actius i promotors principals.
En aquesta edició es oferiran iniciatives innovadores per reduir el malbaratament i «donar valor als aliments»; i es compta amb la col·laboració del sector de la restauració, la Fundació Banc dels Aliments de Catalunya, la Plataforma Aprofitem els Aliments i la Fundació Espigoladors.
FONT

