noviembre 10, 2025

Més de 60 restaurants en la campanya contra el desperdici alimentari

Més de 60 restaurants de tota Catalunya participaran en la 4a campanya ‘Aprofitem els aliments’ de la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat per prevenir el malbaratament alimentari.

Aquesta és la 4a edició de la campanya, que es desenvoluparà durant setembre i octubre per «conscienciar i sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de prevenir i reduir les pèrdues» d’aliments, segons ha informat el departament en un comunicat aquest dilluns.

En l’acte de presentació, el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig, ha afirmat que prevenir i reduir les pèrdues i el malbaratament alimentaris és «una responsabilitat compartida».

«Cada petit gest individual per aprofitar millor el que mengem i evitar que es llençin aliments en bon estat genera un impacte positiu tant a escala local com global. Sumant esforços podem transformar la manera en què valorem els aliments i avançar cap a una consciència col·lectiva més sostenible», afegeix.

A més, durant l’acte el Govern ha fet un reconeixement als restauradors que impulsen el moviment Gastrorecup i, en particular, a aquells que des de fa quatre anys són participants actius i promotors principals.

En aquesta edició es oferiran iniciatives innovadores per reduir el malbaratament i «donar valor als aliments»; i es compta amb la col·laboració del sector de la restauració, la Fundació Banc dels Aliments de Catalunya, la Plataforma Aprofitem els Aliments i la Fundació Espigoladors.

FONT

Por Redaccio

Related Post

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *