Sáb. Abr 26th, 2025

Freixenet anuncia un ERE per a 180 empleats, el 24% de la plantilla a causa de la sequera.

Assenyala que la sequera ha reduït el raïm disponible i ha augmentat els costos

Barcelona, ​​24 (Europa Press)

Freixenet ha anunciat la intenció d’aplicar un fitxer de regulació laboral (ERE) que afectarà a 180 empleats del grup, el 24% de la plantilla, tal com va explicar la companyia a Europa Press aquest dijous.

El fitxer afecta les empreses Freixenet SA i Safe Viudas SA i no s’aplicarà a la part comercial de la companyia.

La companyia ha justificat la mesura en la reestructuració realitzada pels efectes de la sequera, que ha provocat una reducció del 45% de la producció de raïm a Penedès (Barcelona) des del 2022 i la conseqüència de la disminució de la disponibilitat de matèries primeres i augment dels costos.

Així, la reducció de les plantilla té com a objectiu anivellar -la a una producció menor i la companyia ha indicat que la reducció de les reserves i l’augment dels costos han empitjorat la desajust entre la demanda del mercat i la sostenibilitat de l’empresa.

«El canvi fonamental en la dinàmica del mercat requereix que l’empresa prengui mesures urgents per garantir el desenvolupament sostenible del negoci en el futur», va dir la companyia en un comunicat

Diàleg

En un comunicat, la companyia ha assegurat que té «una consciència profunda de l’impacte sobre els empleats i les seves famílies» i que la seva voluntat és que el procés sigui, de manera textualment, el més sensible possible, prioritzant el suport als empleats.

Els detalls del procés es compartiran adequadament amb la representació legal dels treballadors i s’obrirà un diàleg per a la “negociació necessària per a aquest tipus de mesures”.

A finals d’abril de 2024, la companyia va anunciar un fitxer de regulació laboral temporal (ERTE) a 615 treballadors per a la sequera, que va ser descartat pel Generalitat tenint en compte que la sequera no era una causa de força major.

FONT

Por Redaccio

Related Post

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *